Syndicus Mechelen

Just another WordPress site

By - admin

Geld lenen met een vaste baan

Als je een vaste baan hebt is het vaak gemakkelijker om geld te lenen dan wanneer je een tijdelijk contract hebt of als zelfstandige werkt. Een vaste baan geeft de geldverstrekker immers de zekerheid dat je een stabiel inkomen hebt en dat je daardoor goed in staat zal zijn om de lening die je wilt afsluiten op tijd en volledig af te lossen. Mensen met een vast contract krijgen daarom sneller een lening dan mensen die dat niet hebben. Ook als je een uitkering krijgt vanwege ziekte of werkloosheid is het vaak lastiger om geld te lenen.

Waar moet ik op letten als ik geld wil lenen?

Ook als je een vaste baan hebt is het verstandig om niet zomaar een lening af te sluiten. Wil je geld lenen, vergelijk dan meerdere aanbieders van geldleningen. Er kunnen verschillen zitten in de bijkomende kosten voor een lening, maar ook het rentepercentage kan verschillen. Ook al lijkt het verschil in het maandbedrag maar klein, als je alle aflossingen bij elkaar optelt kan dat toch een flink voordeel opleveren als je kiest voor de voordeligste aanbieder. Bekijk wel of de geldverstrekker betrouwbaar is en lees eventueel online reviews van klanten. De voorwaarden voor de geldlening zijn ook belangrijk, lees deze goed door voordat je akkoord gaat met de geldlening.

Wat kan ik doen als ik reeds geld heb geleend?

Als je al eerder een lening hebt afgesloten en die is nog niet afgelost, dan kun je aan oversluiten denken. Dat kun je doen als je opnieuw geld wilt lenen, maar het is ook een optie als je voor de oude lening een te hoge vergoeding aan kosten en rente betaalt. Een lening oversluiten kun je heel gemakkelijk online regelen. Je kunt dan ook snel en eenvoudig verschillende aanbieders voor leningen met elkaar vergelijken. Kijk niet alleen naar de hoogte van de rente maar ook naar de bijkomende kosten. Houd er rekening mee dat je bij het oversluiten van een lening soms een boete betaalt als je de oude lening vervroegd aflost. Dit kan dan leiden tot extra kosten, die je eventueel met de nieuwe lening kunt mee financieren.

Houd zicht op je uitgaven

Ook al heb je een goede baan en een goed inkomen, houd altijd goed zicht op je uitgaven. Maak voor jezelf een overzicht van vaste lasten en bepaal aan de hand daarvan of het verstandig is om een lening aan te gaan. Zo voorkom je dat je in financiële problemen komt.

 

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.