Syndicus Mechelen

Just another WordPress site

By - admin

6 Suggesties voor het werken op afstand

Geweldige Online vergadertechniek
Je hebt misschien al online vergaderingen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het werkt en dat iedereen weet hoe het te gebruiken. Als u dat niet doet, zijn er veel opties beschikbaar – Noodle, Microsoft-teams, zoom en GoToMeeting zijn er maar een paar. Kies een tool en implementeer deze in de hele organisatie. Als u dat niet doet, beginnen medewerkers individueel met het selecteren van tools en wordt het moeilijk om de situatie snel te beheren. Ga er ook niet van uit dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij de gekozen techniek: een paar minuten training bespaart uren frustratie in de toekomst.

Persoonlijke ontmoetingen zullen nu virtueel zijn
Identificeer de regelmatige persoonlijke ontmoetingen die op kantoor plaatsvinden en verander deze direct in virtuele ontmoetingen. Maak er vervolgens de nieuwe standaard van om vergaderingen in te plannen met behulp van een virtueel vergadersysteem, zodat mensen vanaf elke locatie kunnen deelnemen. Ga er niet van uit dat iedereen de regels van de betrokkenheid bij virtuele vergaderingen kent; zo is het mogelijk dat mensen die thuis werken geen achtergrondgeluiden in hun omgeving opmerken. Teamleden die de neiging hebben om zich niet te uiten, hebben misschien een zacht duwtje in de rug nodig om hun stem aan online discussies toe te voegen.

Formaliseer de samenwerking
Bij het beheer van personeel op afstand wordt het nog belangrijker om ervoor te zorgen dat werknemers weten hoe ze met gedeelde opslag moeten navigeren. Ze moeten worden getoond waar alles leeft en hoe het wordt beschermd. Veel organisaties onderhouden zowel netwerkopslag als een samenwerkingssuite tegelijkertijd. Dit kan leiden tot het dupliceren van bestanden in gevallen waarin medewerkers op afstand niet op de juiste manier inloggen en bestanden opslaan. Dit probleem wordt versterkt naarmate het aantal medewerkers op afstand toeneemt. Houd er rekening mee dat medewerkers op afstand de neiging hebben om hun telefoon veel vaker voor zaken te gebruiken dan op kantoor. Dit is een goed moment om beter te worden in het gebruik van cloud-gebaseerde tools voor projectmanagement en real-time samenwerking.

Stimuleer online berichtenverkeer
Communicatiepraktijken zijn cruciaal voor teams op afstand, dus wees duidelijk over hoe dat gaat werken. Als u nog geen Noodle of een soortgelijke real-time messaging app gebruikt, zet er dan een op en neem het voortouw bij het creëren van teamkanalen en bedrijfsbrede berichtdraden. Gebruik messaging tools strategisch voor culturele en sociale doeleinden om iedereen verbonden te houden en het gevoel te geven deel uit te maken van het team. Meer weten over sharepoint intranet

Maak afspraken over gemeenschappelijke werktijden
Het werk op afstand neemt vaak een iets ander schema aan dan een typische kantoordag. Ochtendmensen kunnen eerder aan het werk gaan, omdat ze niet te maken hebben met woon-werkverkeer, terwijl anderen op bepaalde momenten van de dag onderbrekingen kunnen hebben en de flexibiliteit nodig hebben om te beginnen en te stoppen met het werk. Maak afspraken over de kernuren als een team – of deel de kernuren van individuen – zodat iedereen op de hoogte is van de beschikbaarheid. De huidige sluitingen betekenen dat uw medewerkers thuis meer verantwoordelijkheden hebben, dus het is belangrijk om flexibel te zijn.

Blijf verbonden
Zorg ervoor dat er niet-zakelijke gesprekken blijven plaatsvinden, en maak er wat plezier mee. Het is maar al te gemakkelijk voor werknemers om zich geïsoleerd te voelen als ze op afstand werken, en dat kan voor sommigen stressvol zijn. Denk aan iedereen in je team en zorg ervoor dat ze actief worden betrokken. Wees niet bang om een sociaal gesprek te voeren op je intranet-boodschapper-app – het zal worden gewaardeerd.

Aangezien werkopdrachten voor thuisblijven een langetermijntrend lijken te worden, is videoconferencing een essentiële functie geworden. Niet alleen voor zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor de socialisatie van medewerkers en de samenwerking in teamverband.

Noodle’s Instant Messenger was al een van de meest gebruikte functies. Nu kunt u volledige videoconferenties houden met de verbeterde Videobellen. Dit omvat nu ook opties voor Audio en/of Video en eenvoudige Screen Sharing controls.

Een gesprek voeren met teamleden is eenvoudig. Zoek de persoon in het berichtvenster en klik op het Start Call icoon.