Syndicus Mechelen

Just another WordPress site

By - admin

Interimkantoor verlichten met LED

Door over te schakelen op LED-verlichting kunt u op de lange termijn geld besparen. Maar hoe zit het met de afschrijving van de lumen? Lees meer over lumenafschrijving en wat het betekent voor uw LED-verlichting.

Lichtgevende diodes (of LED’s) zijn zeker een upgrade van traditionele TL- of metaalhalogeenlampen. De overstap naar LED-verlichting kan u op de lange termijn een flinke besparing opleveren. Maar hoe zit het met de afschrijving van de lumen? Als dit een vreemde term is voor u, lees dan verder om meer te weten te komen over lumenafschrijving en uw LED-verlichting beter te begrijpen.

Wat is lumenafschrijving?
Hoewel het bekend is dat LED-verlichting een beduidend langere levensduur heeft dan TL- of metaalhalogeenlampen, is het ook een feit dat geen enkele gloeilamp eeuwig meegaat. In tegenstelling tot traditionele verlichting, vallen LED’s niet zomaar ineens uit en laten ze u in het donker achter. In plaats daarvan zenden LED’s gedurende hun levensduur steeds minder luminescentie uit. Laten we dit een beetje afbreken…

“Lumens” zijn de eenheden die gebruikt worden om de helderheid van een licht te meten. Meer uitgestraalde lumens = helderder licht.

Wanneer een LED-licht voor het eerst wordt geïnstalleerd, zendt het “initiële lumens” uit – of de hoeveelheid licht die direct na het stabiliseren, maar vóór de afschrijving, wordt geproduceerd. Dit is wanneer de LED op zijn helderst en grootst is.

Na verloop van tijd neemt de hoeveelheid licht die de LED uitstraalt af. Dit proces wordt “waardevermindering” genoemd.

Lumenafschrijving kan op elk moment worden berekend met behulp van een relatief eenvoudige vergelijking. Neem de lumenoutput van de LED op elk moment (“gemiddelde lumen”) en deel deze door de initale lumenoutput van de LED. Het resultaat van deze vergelijking is een decimaal. Bijvoorbeeld, een quotiënt van 0,8 geeft aan dat de LED op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit functioneert.

Dus, op welk punt wordt een LED-lamp als “defect” beschouwd of moet deze worden vervangen?
Hoewel er enige discussie is over dit onderwerp, is de algemeen aanvaarde tijd om LED-lampen te vervangen wanneer ze 70% of minder van hun oorspronkelijke lumenoutput produceren. Dit tijdstip wordt de “levensduur van het lumenbehoud” genoemd, ook wel L70 genoemd. De levensduur van een LED-lamp wordt gemeten in uren. L7o is gelijk aan het aantal uren licht dat een LED levert voordat het 70% van de initiële output bereikt.

Kijk eens naar de hieronder getoonde LumeGen 2’x4′ flat panel Led armatuur. Let op het gele doosje dat de L70 van dit product weergeeft. Deze flat panel zal u 50.000 uur uitstekende verlichting bieden voordat het 70% van de initiële output bereikt!

Verlichting is een lastig onderwerp. Neem contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer als we vragen kunnen beantwoorden of u kunnen helpen bij het vinden van de perfecte LED-verlichting!

Nieuw met LED-verlichting? Bezoek onze nuttige bronnen voor meer informatie:

Learning Center – Een handig knooppunt van tips, blogs en geschiedenis met betrekking tot alles wat met verlichting te maken heeft!

Verlichtingsterminologie – Een verklarende woordenlijst met veelgebruikte termen om van elke beginner een LED-lichtprofessional te maken!

LED informatieve video’s – Korte informatieve video’s over LED-lichtonderwerpen

Heeft u vragen of zorgen? Neem dan gratis contact met ons op